UV LAMBALARA YAPILMASI GEREKEN TALİMATLAR

UV Lamba blog

Sizler için derlediğimiz bu önemli konu UV Lamba ömrünü uzatan faktörlerdir

UV Lamba cam yüzeyine çıplak elle temas edilmemelidir. UV lambanın cam yüzeyi silineceği zaman saf alkollü mendil ile itina ile silinmeli. Camın yüzeyinde leke yada partikül kalmamasına özen gösterilmeli. UV Lambanın kullanıldığı kaset her 2 haftada bir rutin bakım yapılmalı reflektörler ve Quartz camlar silinmeli eğer özelliklerini kaybetmiş ise kurutma problemi yaşatır ve lamba değişimleri daha kısa sürede gerçekleşir. Bir çok UV Lamba modelinde pik yaptığı zaman aralığı  0 ile 800 saat arasındadır. 800 saat den sonra lambanın UV gücü azalmaya başlar. Uv kasetin reflektörleri, çektiği hava akışı ve akım değerleri göz önünde bulundurmak gerekir. Uygun şartlarda 1800 ile 2500 saat aralığında kullanılabilir. UV lambaların açma kapama lambanın ömrünü önemli derecede etkilemektedir. Eğer UV lambayı kısa sürelerde açıp kapatacaksanız lambanın ömrünü önemli derecede etkileyecektir. 30 ile 1 saat‘lik yemek çay molalarında yada iş hazırlıklarında lambayı standby konumuna %50 de düşük güçte çalıştırılmalı.

Germisidal lambaların  kullanım süreleri; UV sisteminin çalışma prensibiyle doğrudan orantılıdır. UV lambanın performansını göz önünde bulundurduğumuz zaman yapılması gerekenler; rutin temizlik, elektriğin stabil olması, havalandırmanın istenilen debide çekiş yapması (Fan ayarlarının ve temizliğinin yapılması UV Lambanın ve makinanızın gerekli düzeyde soğutulmasını sağlayarak UV Lambanızın ömrünü uzatacaktır.), yansıtıcı reflectorlerin yüzeyinin temiz ve yansıtma özelliğini kaybetmemiş olması, UV lambanın ömrünü uzatan etkenlerdir.

Reflektörlerin yüzeyi ne kadar temiz ve şeffaf olursa üretilen UV enerjiyi daha kolay ve yoğun yansıtacaktır.

Lambanın quartz camının üzerine yapışacak küçük bir tüy, parmak izi veya baskı esnasında sıçrayacak boya veya lak damlası lambanızın ömrünü önemli ölçüde azaltır. Hatta kurutmamasına sebep olabilir. Unutmayınız ki lambanın quartz camı ne kadar temiz ve şeffaf olursa UV Lambada üretilen UV enerjiyi açığa daha kolay ve yoğun bırakacaktır.

Elektrik panosundan takip edebileceğiniz elektriksel değerlerin UV Lambanızın elektriksel değerleriyle uyum sağlaması ,UV Lambanızın verimli çalışmasına, etkin bir kurutma yapabilmesine ve ömrünün uzun olmasına imkan sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir